1.800 persones gaudeixen del Concert Solidari de la JONC a L’Auditori

1.800 persones gaudeixen del Concert Solidari de la JONC a L’Auditori

Aquest diumenge 7 de gener, la Sala Pau Casals de L’Auditori va acollir el Concert Solidari de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), un acte que per segon any consecutiu va aconseguir omplir el recinte i que va permetre recaptar fons per a les persones amb addiccions i conscienciar a la societat sobre aquesta problemàtica.

Els 1.800 assistents van gaudir amb la interpretació de Hope!, un programa elaborat a mida pel director de la JONC, Manel Valdivieso, per tal de transmetre un missatge d’esperança. Així, va obrir el concert el Supervivent de Varsòvia de Schönberg, una peça que descriu com és l’experiència en un camp d’extermini nazi i que va comptar amb la poderosa veu d’Enric Arquimbau en la narració. Posteriorment, el Lied op. 27 núm. 4 “Morgen” de Strauss, amb la veu de la soprano Ulrike Haller; i la Simfonia núm. 9, que Dvorák va composar acabat d’arribar als Estats Units, en un nou món on tot podia tornar a començar. I entremig dels diversos moviments de la Simfonia núm.9, el Cant dels esperits sobre les aigües de Schubert. Tot plegat, amb l’acompanyament del Cor d’Homes, preparat per Daniel Mestre. Finalment, la interpretació de la JONC va acabar amb molt ritme amb Mambo, de Bernstein.

Un any més, Projecte Home Catalunya vol agrair a la JONC la gran implicació i solidaritat demostrada amb aquesta actuació, que permetrà ajudar a més persones amb problemes d’addiccions. A banda del concert, dies abans de l’actuació, un grup d’adolescents i joves usuaris de Projecte Home va dur a terme una trobada amb els joves músics de la JONC, amb qui van poder compartir experiències i apropar-los la realitat de les addiccions.

El Concert Solidari de la JONC va ser possible gràcies a la col·laboració principal de l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya així com dels següents patrocinadors: Construccions Sabater, Grup Bon Preu, Tecno Spuma, Ecta-3 Anuncis, Fundació Abertis, Fundació PortAventura, Grup Vertix, Pino Componentes, Anudal, H10Hotels, Finques Layes i Ribó Carreras; i Ràdio 4 com a mitjà col·laborador.