6.064 persones participen als programes de prevenció durant el 2018

6.064 persones participen als programes de prevenció durant el 2018

Un total de 6.064 persones han participat al llarg del 2018 en les diferents accions de prevenció que ha dut a terme Projecte Home Catalunya a través dels seus programes de prevenció universal, selectiva i laboral en més d’una trentena de centres escolars i altres institucions de 32 municipis de Catalunya.

De les 6.064 persones beneficiàries més de 4.000 han pres part en el ‘Joc de claus’, un programa de prevenció universal per a alumnat, famílies i professorat que s’està aplicant en nou centres durant el present curs escolar.

També s’han implementat diverses accions puntuals de prevenció universal en altres centres escolars, universitats o entitats socials, i també de prevenció selectiva, dirigida a un públic amb més risc de consum de drogues. A banda, s’ha fet prevenció laboral a empreses i s’han fet diverses edicions del programa ‘A Temps’, per a pares i mares amb fills preadolescents i adolescents en situació de risc.

Un any més, i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, s’han portat a terme els cursos de capacitació de drogodependències per a tècnics municipals. Són sessions per a professionals de diferents perfils que estan en contacte amb adolescents en situació de risc per consum de drogues, amb l’objectiu de dotar-los d’eines per l’abordatge d’aquesta qüestió. Aquests cursos s’han fet en els següents municipis: Arenys de Munt, Berga, Cabrera de Mar, Canovelles, La Garriga, Les Masies de Voltregà, Masquefa, Matadepera, Navarcles, Parets del Vallès, Polinyà, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Sadurní d’Anoia.