7/10: La Fundació FC Barcelona i Projecte Home Catalunya sumen esforços per lluitar contra les addiccions entre els joves

7/10: La Fundació FC Barcelona i Projecte Home Catalunya sumen esforços per lluitar contra les addiccions entre els joves

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

  • La Fundació FC Barcelona col·labora amb Projecte Home per fomentar l’esport com a eina per a promoure els valors positius i per a la lluita contra les addiccions entre els joves amb activitats com ‘FutbolNet’.  
  • 1.200 adolescents i joves han participat en els processos de tractament de Projecte Home des de l’any 2001.
Dia: Dilluns 7 d’octubre | Hora: 11.00h | Lloc: C/Riera de Sant Jordi, 151, Montgat (Barcelona)

El pròxim dilluns 7 d’octubre  la Fundació Futbol Club Barcelona i Projecte Home Catalunya presenten un acord que aposta per l’esport com a eina per a promocionar els valors positius i per a lluitar contra les addiccions entre els joves. A través d’aquest conveni, es promourà el desenvolupament de la pràctica de l’esport entre els usuaris del centre d’atenció i tractament per adolescents i joves d’entre 13 i 23 anys amb consum problemàtic d’alcohol, altres drogues i noves tecnologies.

La col·laboració entre la Fundació FC Barcelona i Projecte Home s’ha iniciat ja amb l’aplicació del projecte ‘FutbolNet’, un metodologia a que aprofita la pràctica del futbol per treballar valors com ara el treball en equip, la confiança o la responsabilitat. L’acord permetrà als adolescents i joves de l’entitat participar en un projecte que té com a objectiu fomentar alternatives d’oci saludable i la promoció de valors positius a través de l’esport, una eina provadament eficaç per a reduir l’abús de drogues i altres addiccions. Des del 2001, any d’inici del programa destinat a adolescents i joves, 1.200 nois i noies han participat en els processos de tractament contra les addiccions de Projecte Home.

El conveni es presentarà a les instal·lacions que Projecte Home té a Montgat i hi seran presents Ramon Pont, vicepresident de la Fundació FC Barcelona, Antoni Tombas, patró de la Fundació FC Barcelona, Luis del Olmo, periodista i un dels fundadors de Projecte Home Catalunya i Oriol Esculies, director de Projecte Home. A part de la signatura de l’acord, l’acte servirà perquè els mateixos nois i noies participants en el programa mostrin les instal·lacions del centre i poder conèixer així de primera mà com l’esport actua com a factor de protecció de les addiccions entre els joves i adolescents usuaris de Projecte Home.

Assistiran joves i familiars en tractament o rehabilitats a Projecte Home que oferiran les seves històries de vida als mitjans interessats.

Projecte Home Catalunya (www.projectehome.cat) és una ONG catalana creada el 1995 per el tractament, la prevenció i la sensibilització de les drogodependències i d’altres conductes addictives. Forma part de l’Asociación Proyecto Hombre. Al 2012 ha atès més de 1.900 casos i 3.900 persones s’han beneficiat de les accions preventives desenvolupades.

Per a més informació contactar amb l’Àrea de Comunicació:

Ana Solana. Tel. 932989875 / 646091474 /asolana@projectehome.org

Jordi Feu. Tel. 619631621 / jfeu@projectehome.org