Adhesió al document “En defensa d’un model d’atenció integral en addiccions”

Adhesió al document “En defensa d’un model d’atenció integral en addiccions”

Projecte Home Catalunya s’adhereix al document que la Red por un Enfoque Integral en las Conductas Adictivas (REICA), va presentar la setmana passada al delegat del Govern per al Plan Nacional sobre Drogas, Francisco de Asís Babín. Aquest manifest, titulat “En defensa d’un model d’atenció integral en addiccions” justifica la necessitat que tant l’abordatge de les addiccions a substàncies així com el de les addiccions comportamentals se segueixi enfocant des d’una perspectiva integral que consideri els aspectes psicològics, socials i biològics que afecten a cada cas.

El text defensa, doncs, un model d’atenció biopsicosocial, centrat en la persona i el seu desenvolupament, en front de la idea emergent d’alguns sectors que demanen que les addiccions a substàncies siguin considerades un trastorn mental, amb tractament exclusiu de la xarxa sanitària de salut mental i un abordatge únicament des de la perspectiva farmacològica.

El manifest presentat per REICA argumenta la conveniència de seguir defensant un model d’atenció a les addiccions que funciona actualment de manera eficaç a Espanya, amb dispositius públics i privats, i que manté uns nivells de qualitat homologables als del context europeu.

La xarxa REICA està formada pel Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos (COP), l’Asociación Proyecto Hombre, la Unión de Asociaciones y Entidades de Atención al Drogodependiente (UNAD), i la Sociedad Española de Toxicomanías (SET).