Albert Sabatés rep el premi europeu EFTC 2017 per la seva tasca internacional en el sector de les addiccions

Albert Sabatés rep el premi europeu EFTC 2017 per la seva tasca internacional en el sector de les addiccions

Albert Sabatés, un dels fundadors de Projecte Home Catalunya i president de l’Asociación Proyecto Hombre durant set anys, ha rebut el premi europeu EFTC 2017, rebatejat des d’enguany també com a premi Eric Broekaert, en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional vinculada al sector de les addiccions i la seva contribució a nivell internacional en aquest àmbit.

L’entrega del premi, atorgat de mans de Rowdy Yates, president de la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques (EFTC en les sigles en anglès), es va fer durant la 16a conferència de l’EFTC, que va tenir lloc entre el 20 i el 22 de setembre a Dublín, Irlanda. Albert Sabatés, que actualment és director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, segueix vinculat a Projecte Home com a membre del seu Patronat després de ser-ne el president i també el director de l’entitat.

Durant aquest 16a conferència de l’EFTC, organitzada per l’entitat irlandesa Coolmine i dedicada especialment a l’atenció a col·lectius específics com les dones, les persones amb patologia dual o les persones recluses, Projecte Home hi va participar en diverses activitats. Una d’elles va ser la presentació d’un estudi sobre l’abandonament del tractament i les variables psicosocials dut a terme conjuntament amb la Universitat de Barcelona, a càrrec de l’investigador voluntari Víctor Macipe i el terapeuta Joan Guasch.

D’altra banda, Félix Rueda, de Proyecto Hombre Alicante, va exposar també els resultats del darrer Observatorio Proyecto Hombre sobre el perfil de les persones en tractament a l’entitat. A més, es va aprofitar també per presentar un pòster de la ‘Declaració de Mallorca’, un document amb les conclusions del V Institute de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques, organitzat a Palma el desembre de 2016.