Baltasar Garzón dóna inici al 13th International Symposium on Substance Abuse Treatment

Baltasar Garzón dóna inici al 13th International Symposium on Substance Abuse Treatment

La Universitat de Barcelona, Projecte Home Catalunya i EWODOR (European Working Group on Drug Oriented Research) amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha reunit a més de 150 experts procedents d’universitats i organitzacions europees i espanyoles que mostraran els seus avenços en matèria d’addiccions en aquest simposi sota el títol: “Drogodependències: generalitats i especificitats en el tractament”.

Encara que el fenòmen de les drogues no genera la mateixa alarma social que anys enrera, la problemàtica continua, segons indiquen per exemple les últimes dadees del Plan Nacional Sobre Drogas.

A Projecto Home Catalunya, als últims 6 mesos ha crescut un 30% la demanda d’ajuda (de setembre de 2010 a febrer de 2011). Els centres es troben al límit de la seva capacitat. Una altra dada significativa és l’increment durant l’últim any 2010 del nombre de dones en tractament, arribant a percentatges d’un 25%, respecte al percentatge habitual a Espanya d’un 15%, aproximadament.

El simposi vol reivindicar la necesitat de reforçar les polítiques de lluita contra les drogues i de prevenció i tractament de les addiccions. Una retallada de les ajudes generaria una situació insostenible en totes aquelles organitzacions del sector.

El simposi mostrarà aquells avenços que fan possible també millorar l’eficiència de les nostres respostes, així com adaptar-se als nous perfils de consumidors com addictes amb trastorns psiquiàtrics, població immigrant, dones addictes als psicofàrmacs o abús a les noves tecnologies.

Dídac Ramírez, rector de la Universidad de Barcelona (al centre de la imatge), junt amb el jutge Baltasar Garzón, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, i altres autoritats assistents al simposi.