Confirmat el programa de la VIII Jornada de Drogodependències

Confirmat el programa de la VIII Jornada de Drogodependències

VIII Jornada de Drogodependències: “L’abordatge de les addiccions a Catalunya: una mirada de futur”

Divendres 15 d’abril de 2016

9.00 a 14.00h

Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona (UB) i Projecte Home Catalunya organitzen la VIII Jornada de Drogodependències, que tindrà lloc el divendres 15 d’abril a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB. Aquesta vuitena jornada porta el lema “L’abordatge de les addiccions a Catalunya: una mirada de futur” i se centrarà en l’evolució de les estratègies de prevenció i tractament de les addiccions en les dues últimes dècades així com les perspectives de futur d’aquesta problemàtica en els propers anys.

L’acte d’inauguració de la jornada comptarà amb la participació de Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, Maite Fandos, diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, i Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya

La jornada començarà amb la ponència “Ciència i caritat: una mirada provocativa”, a càrrec d’Albert Sabatés, director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac. Begoña del Pueyo, periodista d’Onda Cero especialitzada en addiccions, farà la presentació d’aquesta ponència.

Seguidament, es durà a terme una taula rodona amb el títol “Drogues, salut i realitats socials”. Presentada i moderada per Carme Iniesta, responsable de Programes per a l’Autonomia i la Inserció Social de la Generalitat de Catalunya, la taula comptarà amb la participació d’Ana Adán, doctora en psicologia i professora titular del Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica de la UB; Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació; i Sonia Fuertes, vicepresidenta d’ECAS i subdirectora de l’àrea d’Inserció Social de la Fundació Salut i Comunitat.

Tancarà la jornada una altra taula rodona, titulada “Apoderant una nova generació”. La moderarà Cristina Delgado, coordinadora dels programes de prevenció de Projecte Home Catalunya, i hi participaran Jaume Larriba, director tècnic de l’Associació PDS-Promoció i Desenvolupament Social; Jordi Bernabeu, psicòleg del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers; i Anna Sison, psicòloga clínica i terapeuta familiar de la Subsecció d’intervenció de drogodependències del Centre SPOTT.

Inscriu-t’hi aquí!