Dos nois del Projecte Jove participen en un programa d’orientació professional de la Fundació Èxit

Dos nois del Projecte Jove participen en un programa d’orientació professional de la Fundació Èxit

Dos usuaris del Projecte Jove han participat en un programa de motivació i orientació professional de la Fundació Èxit, el Projecte Coach, que uneix empreses socialment responsables amb joves en risc d’exclusió social amb l’objectiu de motivar-los per seguir amb la seva formació i millorar la seva ocupabilitat.

Aquest programa funciona a partir de la col·laboració de 72 persones voluntàries que són treballadors i treballadores de diverses empreses multinacionals. Després de rebre una formació de la Fundació Èxit, els voluntaris acullen a les seves empreses als participants, joves procedents de diverses entitats socials i educatives. A través de sis sessions i mitjançant tècniques de ‘coaching’, cada voluntari s’encarrega de guiar a un dels joves participants mostrant com és l’empresa per dins, realitzant una entrevista fictícia de treball o planejant un projecte de futur, entre d’altres activitats. L’objectiu és que els joves coneguin les empreses i es motivin per tal de seguir formant-se de cara a un horitzó professional. Per als voluntaris també és una ocasió per a aprendre i compartir l’experiència amb el jove.

Aquesta ha estat la 13a edició del Projecte Coach a Barcelona i la segona vegada en la qual Projecte Home n’ha format part. Els dos nois del Projecte Jove han participat en aquest programa a Banc Sabadell i a la companyia farmacèutica Grupo Uriach, respectivament.