El conseller de Justícia, Carles Mundó, visita la Comunitat Terapèutica

El conseller de Justícia, Carles Mundó, visita la Comunitat Terapèutica

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha visitat aquest dilluns 10 d’abril la Comunitat Terapèutica que Projecte Home té a Montcada i Reixac. Mundó ha fet la visita acompanyat d’Amand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris, i de Montserrat Ribera, regidora delegada de Serveis Generals, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

Dos usuaris de la Comunitat Terapèutica han acompanyat al conseller en la visita per tal de guiar-lo en un recorregut per les instal·lacions i poder-li explicar en primera persona com es viu un procés de tractament de les addiccions en aquest centre. Posteriorment, el conseller ha mantingut una trobada amb un grup d’usuaris del centre, alguns d’ells persones que han sortit d’un centre penitenciari per seguir el tractament a la Comunitat Terapèutica gràcies a l’aplicació de mesures penals alternatives.

En aquesta trobada, tant el conseller, Carles Mundó, com el director general, Amand Calderó, han volgut remarcar la importància de programes de tractament de les addiccions com la Comunitat Terapèutica, que possibiliten la reinserció completa de la persona. De la mateixa manera, han volgut felicitar “les persones que disposen d’una segona oportunitat i tenen la valentia de canviar per aprofitar-la”.

El departament de Justícia col·labora amb Projecte Home en la subvenció de places a la Comunitat Terapèutica per a persones que surten de presó i que continuen el tractament en aquest centre gràcies a l’aplicació de mesures penals alternatives.