El conseller de Justícia, Germà Gordó, visita la Comunitat Terapèutica

El conseller de Justícia, Germà Gordó, visita la Comunitat Terapèutica

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, ha visitat aquest dimecres 10 de setembre la Comunitat Terapèutica de Projecte Home, situada a Montcada i Reixac. El conseller ha fet la visita acompanyat de la directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Beth Abad. Per part de Projecte Home, han rebut al conseller el president del Patronat, Antoni Castella; el director, Oriol Esculies; la directora tècnica, Marta Berenguer; i la responsable del servei jurídic-penal, Sílvia Papiol.

Dos usuaris de la Comunitat han guiat al conseller durant el recorregut per les instal·lacions del centre. Posteriorment, Germà Gordó ha mantingut una trobada amb diverses de les persones residents al centre i ha pogut conèixer les seves experiències i de quina manera actua la Comunitat Terapèutica en el seu procés de rehabilitació.

La conselleria de Justícia col·labora amb Projecte Home en la subvenció de places a la Comunitat Terapèutica per a persones que surten de la presó i que continuen el tractament en aquest centre gràcies a l’aplicació de mesures penals alternatives. En aquest sentit, Gordó va voler destacar que “l’entorn d’una comunitat terapèutica possibilita moltes oportunitats de rehabilitació a aquelles persones que es poden beneficiar d’aquesta modalitat de tractament”. “Poder estar en un centre d’aquestes característiques, on l’entorn és molt diferent, on les estructures són més laxes, on tot és més generós i més còmode per a les persones, evidentment fa que es puguin obtenir millors resultats”, ha afegit el conseller.

Veure més fotos de la visita