El conseller de Justícia inaugura la VII Jornada de Drogodependències a la Universitat de Barcelona

El conseller de Justícia inaugura la VII Jornada de Drogodependències a la Universitat de Barcelona

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, va ser l’encarregat d’obrir la VII Jornada de Drogodependències, que el divendres 8 de maig va tenir lloc un any més a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB). Juntament amb el rector de la UB, Dídac Ramírez, i el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, el conseller va presentar una jornada que enguany tractava de “La rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials”.

Durant la presentació de la jornada, Gordó va insistir en la necessitat de “trencar el binomi entre drogodependència i delinqüència” per afavorir la reinserció de les persones recluses. El conseller va parlar de les conseqüències de no apostar per la rehabilitació de les persones. “Darrera el fracàs personal d’una persona reclusa amb problemes d’addiccions hi ha el fracàs del conjunt de la societat. No sempre és possible aconseguir la rehabilitació de la persona però el pitjor fracàs és no fer res”, va afirmar el conseller. Gordó va reconèixer també la col·laboració de Projecte Home amb el departament de Justícia en la tasca de “donar una segona oportunitat” i treballar per a la rehabilitació de les persones recluses amb drogodependències.

La VII Jornada de Drogodependències va comptar amb la presència de diversos professionals i experts en l’àmbit judicial i les addiccions, tant d’institucions com d’altres entitats socials, que van debatre sobre l’aplicació de mesures judicials en els casos de persones amb problemes de drogodependències, fent especial menció de les mesures penals alternatives a penes de reclusió en centres penitenciaris.

Van participar-hi Marc Cerón, subdirector general de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del departament de Justícia; Elisabeth Abad, directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE); Josep Antoni Rodríguez, magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona; Jorge Jiménez, magistrat i subdirector de l’Escola Judicial; Anna Formatger, treballadora social de Serveis Socials d’Execució Penal; Manel Pousa, president de la Fundació Pare Manel; María Elena Alfaro, directora de la Fundació Ared; i Sílvia Papiol, responsable de l’àrea jurídica de Projecte Home Catalunya. També hi va participar un grup d’usuaris que han seguit mesures penals alternatives i que van explicar la seva experiència de rehabilitació a través d’aquesta via.

Més fotos de la jornada

Programa de la jornada