El conseller de Salut, Toni Comín, obrirà la VIII Jornada de Drogodependències

El conseller de Salut, Toni Comín, obrirà la VIII Jornada de Drogodependències

La Universitat de Barcelona, a través del Servei d’Atenció a l’Estudiant, i Projecte Home Catalunya organitzen un any més la Jornada de Drogodependències, enguany amb lema «L’abordatge de les addiccions a Catalunya: una mirada de futur». Amb motiu dels 20 anys de Projecte Home, aquesta vuitena jornada reflexionarà sobre l’evolució de les estratègies de prevenció i tractament de les addiccions en les dues darreres dècades, així com les perspectives de futur d’aquesta problemàtica en els propers anys a Catalunya. Per fer-ho, comptarà amb la participació de diversos experts de l’àmbit sanitari i de les entitats socials que treballen en la prevenció i el tractament de les addiccions. La trobada tindrà lloc el divendres 15 d’abril, de 9 a 14 h, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, i s’adreça als alumnes de la Universitat i als professionals interessats en l’àmbit de les addiccions.

La inauguració serà a càrrec del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, i el vicerector de Política Acadèmica, Estudiants i Qualitat de la UB, Gaspar Rosselló, juntament amb Maite Fandos, diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, i Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya. A continuació, Albert Sabatés, director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, oferirà la ponència «Ciència i caritat: una mirada provocativa», que presentarà Begoña del Pueyo, periodista d’Onda Cero especialitzada en addiccions.

El programa seguirà amb la taula rodona «Drogues, salut i realitats socials», en què intervindran Ana Adán, professora titular del Departament de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica de la Universitat de Barcelona; Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, i Sònia Fuertes, vicepresidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i subdirectora de l’àrea d’Inserció Social de la Fundació Salut i Comunitat. Moderarà el debat Carme Iniesta, responsable de Programes per a l’Autonomia i la Inserció Social de la Generalitat de Catalunya.

Tancarà la jornada una altra taula rodona, amb el títol «Apoderant una nova generació», que moderarà Cristina Delgado, coordinadora dels programes de prevenció de Projecte Home Catalunya. Hi participaran Jaume Larriba, director tècnic de l’Associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS); Jordi Bernabeu, psicòleg del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers, i Anna Sison, psicòloga clínica i terapeuta familiar de la Subsecció d’intervenció de drogodependències del Centre SPOTT.

Inscripcions i més informació de la jornada en aquest