El Fons Social Europeu impulsa la inserció sociolaboral de les persones amb addiccions

El Fons Social Europeu impulsa la inserció sociolaboral de les persones amb addiccions

La Unió Europea, a través del projecte INSOLA del Fons Social Europeu (FSE), col·labora amb la inserció sociolaboral de les persones amb addiccions amb un programa que s’aplica als diferents centres de Projecte Home de l’Estat i que té com a objectiu millorar les competències laborals de les persones en situació de risc d’exclusió social. Aquest projecte permet treballar amb els usuaris més vulnerables per potenciar les seves capacitats competencials en una situació prelaboral. Per això, es porten a terme cursos d’informàtica per a persones amb mancances d’alfabetització digital, tallers de recerca de feina o bé sessions sobre com fer un currículum.

Per a poder realitzar les sessions d’informàtica, s’han habilitat aules específiques amb deu ordinadors cadascuna al Centre de Dia de Montgat i a la Comunitat Terapèutica de Montcada i Reixac. L’equipament informàtic ha estat possible gràcies a la donació de material per part del programa UPC Reutilitza de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’FSE és un programa de finançament de la Unió Europea que promou inversions econòmiques a les diverses regions de la UE en favor de l’ocupació, la promoció de la inclusió social o la lluita de la pobresa, entre d’altres.