El Taller de Músics ofereix formació musical a persones en risc d’exclusió social

El Taller de Músics ofereix formació musical a persones en risc d’exclusió social

La Fundació Taller de Músics, una organització que uneix la música i la intervenció social, ha començat a col·laborar amb Projecte Home a través del Taller Obert. Es tracta d’un projecte d’acompanyament a la reinserció social mitjançant activitats musicals i que dóna la possibilitat de participar-hi a usuaris de Projecte Home i altres entitats que es trobin en risc d’exclusió social i que comptin amb habilitats i vocació per a la música.

D’aquesta manera, el Taller Obert ofereix un espai setmanal gratuït on aprofundir en la pràctica i la cultura musical amb l’acompanyament de professionals del sector. La participació al taller permet als usuaris millorar les seves oportunitats d’integració social i laboral mentre que, alhora, és una activitat que ajuda en el procés de rehabilitació que ja es porta a terme a Projecte Home.

Les activitats del Taller Obert es basen setmanalment en l’entrenament en aptituds musicals genèriques, la preparació d’un repertori musical en un grup instrumental així com altres activitats puntuals com ara l’assistència a espectacles musicals, les visites a assajos i produccions o la realització d’actuacions públiques.