Els programes de prevenció de les addiccions arriben a 5.301 beneficiaris el 2017

Els programes de prevenció de les addiccions arriben a 5.301 beneficiaris el 2017

5.301 persones han participat al llarg del 2017 en els diversos programes de prevenció de les addiccions que duu a terme Projecte Home Catalunya. Les accions de prevenció, adreçades a diferents públics, s’han desenvolupat en una tretzena de municipis catalans.

El programa de prevenció escolar i familiar ‘Joc de Claus’ és el que ha arribat a més persones beneficiàries entre alumnat, professorat i famílies. Aquest programa, que s’està realitzant en onze centres escolars, s’ha implementat com una novetat, ja que es tracta d’una revisió de l’anterior ‘Entre Tots’, adaptant el contingut a les noves realitats dels adolescents i el consum de drogues o altres conductes de risc, com ara l’abús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

D’altra banda, s’han desenvolupat també altres accions puntuals de prevenció en diversos centres educatius i entitats així com altres activitats del que s’anomena prevenció selectiva, destinades a un públic amb més risc de consum de drogues. Per exemple, el programa ‘A Temps’, dirigit a pares i mares amb fills preadolescents i adolescents en situació de risc.

A més, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona s’ha iniciat una nova edició dels cursos de capacitació de drogodependències per a tècnics municipals, dirigits a professionals de perfils diversos que estan en contacte amb adolescents en situació de risc per consum de drogues, amb l’objectiu de dotar-los d’eines per l’abordatge d’aquesta qüestió. El 2017 aquests cursos ja es van dur a terme a Santa Perpètua de la Mogoda i Vacarisses. Durant els primers mesos del 2018, han seguit a Berga, Cabrera de Mar, La Garriga, Les Masies de Voltregà, Masquefa, Matadepera, Sant Adrià de Besós i Sant Joan de Vilatorrada.