En record de Josep Lluís Núñez, col·laborador de Projecte Home Catalunya (Per Lino Salas)

En record de Josep Lluís Núñez, col·laborador de Projecte Home Catalunya (Per Lino Salas)

A principis de 1993 tres grans personatges de la societat civil: Baltasar Garzón, Luis del Olmo i Johan Cruyff, es van unir per llançar el gran projecte dels partits de futbol contra les drogues, una iniciativa que volia aconseguir suport públic i mediàtic en una causa en la qual diversos centres de Projecte Home començaven a treballar en diferents llocs d’Espanya.

Per al primer d’aquests partits Garzón, del Olmo i Cruyff van anar a parlar amb el llavors president del Futbol Club Barcelona, Josep Lluís Nuñez, que ràpidament va posar a disposició el Camp Nou com a estadi on disputar-se el partit i al primer equip del Barça com un dels dos conjunts a jugar-lo. Un gran suport que comptava encara amb un gran handicap. La gent que treballàvem en l’organització del partit per part de Projecte Home no teníem ni idea de com organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques.

Recordo que el president Núñez ens va ajudar amb el seu suport a donar resposta a tants interrogants. Ens va brindar tots els mitjans de la institució, fins i tot ens va cedir una oficina dins de les instal·lacions del club. Fèiem les nostres reunions a la seva sala de juntes! Recordo també que Núñez va posar a la nostra disposició a l’enyorat Ricard Maxenchs, el seu màxim home de confiança dins del club, que ens va ajudar en infinitat de qüestions.

En bona part gràcies a aquest suport, el primer partit contra les drogues, celebrat al Camp Nou el 25 de maig de 1993 entre el Barça i una selecció de jugadors de la Lliga espanyola, va ser un gran èxit. Després en van venir molts més, dos d’ells també en el Camp Nou amb Núñez de president.

Part dels diners recaptats amb l’esdeveniment van servir anys després per inaugurar el centre de Montgat de Projecte Home Catalunya. Per això li vam voler agrair la seva contribució amb una placa al centre que ell mateix va desvetllar en la inauguració de  les instal·lacions, l’any 1998. Des de llavors fins fa ben pocs dies, ha seguit ajudant a l’entitat de diferents formes.

Lino Salas
Patró de Projecte Home Catalunya