Capacitació d’institucions a Colòmbia amb el PNSD i l’AECID

Capacitació d’institucions a Colòmbia amb el PNSD i l’AECID

L’Asociación Proyecto Hombre ha dut a terme entre entre els passats 31 d’octubre i 3 de novembre un curs de capacitació d’institucions amb el títol “Prevención del abuso de drogas en menores y jóvenes” a la ciutat colombiana de Cartagena de Indias. L’acció, en la qual hi han participat 25 professionals de diversos països de Llatinoamèrica (Colòmbia, Argentina, El Salvador, Nicaragua i Mèxic) responsables d’institucions públiques i organitzacions que treballen en l’àmbit de la salut i l’exclusió social, tenia com a objectiu transmetre el coneixement adquirit a Espanya durant les últimes dècades a una zona on els problemes relacionats amb les drogues són molt notoris.

Aquesta capacitació és una acció de l’Agencia Española de Cooperación Internacional – AECID – dins el programa Intercoonecta, coorganitzat pel Plan Nacional sobre Drogas i la Asociación Proyecto Hombre, amb la col·laboració de les següents organitzacions: FLACT, FECCOT, Fundación Hogares Claret Colombia i RIOD. També ha comptat amb l’aportació de la OEA-CICAD, amb la participació d’Alexandra Hill, cap del departament de reducció de la demanda d’aquesta institució.

El contingut del curs ha inclòs, entre d’altres qüestions, els models i estratègies de prevenció més eficaços per a la salut i la reducció de l’abús de drogues per tal de capacitar els alumnes en el disseny, la implementació i l’avaluació de programes preventius d’alt impacte. Han dut a terme la formació per part de l’Asociación Proyecto Hombre; Yoana Granero, directora del Centre de Formació; Aránzazu Fernández, directora de l’Àrea de Prevenció; i Marianella Lorenzo, coordinadora regional de l’àrea de prevención. També hi ha participat el director de Projecte Home Catalunya i delegat internacional de l’Asociación Proyecto Hombre, Oriol Esculies.