Ignacio del Corral, nou coordinador de la Comissió de Voluntariat

Ignacio del Corral, nou coordinador de la Comissió de Voluntariat

La Comissió de Voluntariat, l’òrgan que s’encarrega de gestionar els més de 130 voluntaris i voluntàries de Projecte Home Catalunya, compta amb un nou coordinador. Es tracta de l’Ignacio del Corral, voluntari que coordinarà un equip format també per Alfred Artés, Maria Carmen Corbalán, Paco Estrany, Conxita Medrano, Marga Segarra i Ramon Rius. La comissió la formen voluntaris i voluntàries, amb l’objectiu que des del mateix voluntariat es portin a terme les tasques de coordinar i dinamitzar el col·lectiu així com d’aconseguir sumar noves persones voluntàries.

Hem parlat amb l’Ignacio del Corral per saber de quina manera afronta aquest nou càrrec i aquesta nova etapa.

Quines seran les teves funcions com a coordinador de la comissió?

Bàsicament es tracta de dirigir i gestionar les tasques que ja realitzen els diferents membres de la comissió: la incorporació de nous voluntaris i voluntàries, el seguiment de les necessitats del voluntariat ja actiu així com la relació amb els equips de treballadors i treballadores de Projecte Home.

Com valores la feina que està fent la comissió des de la seva creació un any enrere?

Molt positivament. Els inicis van ser complicats i durant aquest temps s’han fet alguns canvis de membres per motius personals. Però també hem aconseguit incrementar l’equip. A poc a poc, hem anat ajustant el model i crec que ara mateix hem arribat a un punt on estem aconseguint que el repartiment de les tasques sigui molt equitatiu i que tothom sigui autònom en la feina que duu a terme.

Quins creus que són els aspectes a millorar en la gestió del conjunt del voluntariat a Projecte Home?

Penso que podem millorar sobretot en el seguiment dels voluntaris i voluntàries. L’objectiu és fer una atenció el màxim de personalitzada per a cadascun d’ells i elles.

Des de quan ets voluntari? I per què?

Vaig començar de voluntari a Projecte Home el març del 2014. Jo era professor a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i en una xerrada de prevenció que van venir a fer a l’alumnat vaig conèixer aquesta possibilitat. Així que vaig entrar per fer tasques d’acompanyament a les persones usuàries i al cap d’un temps vaig començar a fer també classes d’informàtica. Em va convèncer la idea de poder col·laborar des de l’altruisme amb un col·lectiu de persones molt estigmatitzades per la societat. M’agrada tenir aquest compromís amb una tasca que m’aporta molt a nivell personal.