La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, visita la Comunitat Terapèutica

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, visita la Comunitat Terapèutica

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest dimarts 12 de novembre la Comunitat Terapèutica que Projecte Home Catalunya té a Montcada i Reixac. La consellera ha visitat el centre acompanyada d’Antoni Castella, president del Patronat de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya, i Octavio Moreno, director de la Comunitat Terapèutica.

Durant la visita, la consellera ha fet un recorregut per les instal·lacions de la Comunitat guiada per dos residents en tractament al centre. Posteriorment, s’ha dut a terme una trobada entre la consellera i diverses de les persones residents de la Comunitat amb l’objectiu de donar a conèixer les seves experiències i mostrar de quina manera actua la Comunitat Terapèutica en la rehabilitació de persones amb drogodependències. En aquesta trobada, Neus Munté ha valorat “la voluntat i l’esforç dels usuaris i usuàries” i també el fet de que la Comunitat “és un programa on es treballen molts aspectes alhora”. D’altra banda, Oriol Esculies ha destacat que “malauradament el nombre de places existent és inferior a la gran demanda d’ajuda que rebem”.

El departament de Benestar Social i Família col·labora activament amb Projecte Home donant suport a la Comunitat Terapèutica, un programa sociosanitari, educatiu i terapèutic per a persones amb drogodependències severes, amb una alta desestructuració personal, social i laboral i amb necessitat d’atenció continuada. Situada al Parc de la Serralada de Marina, la Comunitat ofereix l’espai i les condicions necessàries perquè les persones amb addiccions puguin realitzar el seu procés de canvi.

Actualment, la Comunitat Terapèutica disposa de 50 places: 22 residencials i 28 de centre de dia. En aquest centre, Projecte Home va atendre un total de 152 persones el passat 2012, amb un 58% d’usuaris que van seguir endavant amb el tractament o bé que el van finalitzar de forma satisfactòria.

Pots veure més fotos de la visita en el següent enllaç.