La consellera de la Presidència, Neus Munté, visita la seu de Projecte Home a Tarragona

La consellera de la Presidència, Neus Munté, visita la seu de Projecte Home a Tarragona

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, ha visitat el dimecres 21 de setembre la seu principal del Servei d’Atenció de les Addiccions de Projecte Home a la ciutat de Tarragona. Aquest centre, ampliat recentment gràcies a l’impuls de l’Obra Social “la Caixa” i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, ha atès des de la seva obertura a finals de 2013 a més de 450 persones amb problemes d’addiccions, la majoria d’elles en risc o situació d’exclusió social.

Neus Munté, acompanyada del secretari general de Presidència, Joaquim Nin, ha recorregut les instal·lacions situades a l’Hotel d’Entitats de Tarragona, un espai que a principis d’aquest 2016 es va ampliar per tal de poder fer front a la creixent demanda de persones amb necessitats d’atenció per addicció a l’alcohol, la cocaïna o altres drogues. La consellera ha estat rebuda per la presidenta del Patronat de Projecte Home, Conxita Solé; el director de l’entitat, Oriol Esculies; el director de Banca d’Institucions de “la Caixa” a Tarragona, Eduard Gené; i el subdirector de l’Àrea Social de la Fundació “la Caixa”, Francesc Ventura.

Després de la visita, la consellera ha participat en un grup terapèutic format per usuaris i familiars on ha pogut conèixer les experiències de les persones que estan fent el tractament actualment. Un cop acabada la trobada, Munté ha valorat “el necessari treball conjunt i la suma d’esforços d’usuaris, famílies, entitats i administracions” per fer front a aquesta problemàtica. Al mateix temps, ha volgut “destacar i agrair la força de voluntat de les persones que s’atreveixen a demanar ajuda i a enfrontar-se als seus problemes”.

La cocaïna i l’alcohol, les substàncies més problemàtiques

El Servei d’Atenció de les Addiccions a Tarragona atén persones amb problemes d’addiccions i també ofereix suport als seus familiars. S’atén tant a adolescents i joves com a adults, casos severs i amb pocs recursos econòmics, amb l’objectiu de distanciar la persona de la dependència i l’abús del consum de drogues així com promoure les seves habilitats per afavorir la inclusió social.

El perfil majoritari dels usuaris en tractament són homes de mitjana edat, amb addicció a la cocaïna i l’alcohol. Concretament, el 44% dels usuaris té en la cocaïna la substància principal de consum, seguida per l’alcohol en un 33% dels casos. Amb menys incidència, hi ha un 7% dels usuaris que fan tractament per addicció a l’heroïna, un 5% per ludopatia i un 4% per cànnabis.

Amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”

El servei de Projecte Home a Tarragona compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” a través d’un conveni que promou el desplegament de serveis de proximitat de l’entitat al conjunt de Catalunya. Amb aquest suport, s’ha pogut ampliar el Servei d’Atenció de les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre, oferint una atenció més completa i propera i multiplicant el número de persones ateses.