La inserció laboral de les persones amb addiccions centra la IX Jornada de Drogodependències

La inserció laboral de les persones amb addiccions centra la IX Jornada de Drogodependències

Més de 130 persones han assistit el divendres 10 de novembre a la IX Jornada de Drogodependències que un any més han organitzat la Universitat de Barcelona (UB) i Projecte Home Catalunya. En l’espai privilegiat de l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB, el tema d’aquesta jornada ha estat “La inserció laboral: un esglaó indispensable per superar una addicció”.

La inauguració de la IX Jornada ha anat a càrrec de Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona i que ha recordat que “la universitat ha de ser un lloc que formi també els estudiants en el seu compromís social”; Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya; Laura Martínez, diputada delegada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona; i Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya.

La jornada ha comptat amb la participació de diverses persones expertes en el camp de la inserció laboral de persones en situació d’exclusió social. En primer lloc, Jordi Gusi, economista i gerent d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), ha dut a terme una ponència titulada “La inserció sociolaboral de persones vulnerables. Cinc possibles solucions”, amb la presentació prèvia per part de Begoña del Pueyo, periodista d’Onda Cero especialitzada en addiccions i membre del patronat de Projecte Home Catalunya.

En següent lloc, s’ha fet la primera de les taules rodones, amb el títol “Oportunitats de feina digna per a les persones en risc d’exclusió social”. El periodista de La Xarxa, Jordi Sacristán, ha fet de moderador d’aquesta taula, en la qual hi han intervingut Marina Arnau, responsable de Formació i Inserció de la Fundació Formació i Treball; Hermínia Ordeig, directora general de la Fundació MAP; i Raquel Burgueño, coordinadora del programa Incorpora de “la Caixa” a la província de Barcelona.

La segona taula rodona, titulada “La reinserció laboral de les persones amb addiccions. Reptes assolits, reptes pendents”, ha comptat amb la periodista de la Cadena SER, Anna Punsí, com a moderadora, Han participat en la taula Lourdes Dueñas i Arantxa Hernáez, coordinadora del programa Reincorpora i dinamitzadora laboral del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE); Ester Pérez, directora de l’Associació Alba de Terrassa; i Enric Hidalgo, director d’Inserció laboral de Projecte Home Catalunya.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.551624408517114.1073741837.210250615987830&type=1&l=94003edc29