La màxima autoritat mundial en drogodependències, Nora Volkow, visita Projecte Home

La màxima autoritat mundial en drogodependències, Nora Volkow, visita Projecte Home

La Dra. Nora Volkow, considerada màxima autoritat mundial en matèria de drogodependències i directora del National Institute on Drug Abuse (NIDA), l’agència governamental dels EUA que lidera la recerca en addiccions a nivell internacional, ha visitat aquest diumenge 19 d’abril el centre de Montgat de Projecte Home. Volkow, que és a Barcelona per a inaugurar el IV Congrés Internacional de Patologia Dual, ha conegut en persona com treballa Projecte Home amb les persones en tractament i ha compartit impressions i experiències amb els usuaris del centre. En total, hi eren presents 200 persones entre usuaris, famílies, voluntaris i treballadors. També el president de l’Asociación Proyecto Hombre, Luis Bononato, i la presidenta i el director de Projecte Home Catalunya, Conxita Solé i Oriol Esculies.

A tots ells Nora Volkow els ha volgut expressar la importància de seguir treballant per superar les addiccions i lluitar contra l’estigma social que avui dia encara generen. “Hem d’insistir perquè les addiccions siguin considerades definitivament com una malaltia més”, ha dit Volkow. De la mateixa manera, ha reiterat que “les addiccions generen una situació d’estrès molt fort que cal entendre i treballar intensament per superar”. En aquest sentit, Volkow ha apostat per dur a terme tractaments de llarg termini i involucrar els familiars de les persones amb addiccions sempre que sigui factible. En un ambient emotiu, la directora del NIDA ha volgut acabar les seves paraules deixant ben clar que “la rehabilitació és possible”.

Personalitat influent a nivell mundial i besnéta de Lev Trotski

Nora Volkow, nascuda a Mèxic el 1956, és també coneguda per ser la besnéta del líder revolucionari soviètic, Lev Trotski. Com a psiquiatra i directora del NIDA, Volkow ha aconseguit grans avenços en la investigació sobre com afecten les drogues al cervell humà i ha estat precursora en l’ús d’imatges del cervell per investigar els efectes tòxics de les substàncies i les seves propietats addictives. Els seus estudis, pioners en tractar les addiccions com una malaltia mental, han contribuït a desestigmatitzar les persones amb drogodependències. Amb més de 580 articles en revistes científiques i més de 90 capítols de llibre publicats, el 2007 Nora Volkow va formar part de la llista de les 100 persones més influents del món segons la revista TIME.

Més FOTOS de la visita

Mira el VÍDEO del parlament de Nora Volkow al finalitzar l’acte