La solidaritat omple L’Auditori per celebrar els 25 anys de la JONC

La solidaritat omple L’Auditori per celebrar els 25 anys de la JONC

Prop de 2.000 persones van omplir L’Auditori de Barcelona aquest passat 4 de gener amb motiu del concert de celebració dels 25 anys de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que per tercer any consecutiu va decidir que el seu concert nadalenc fos solidari amb les persones amb addiccions.

Per commemorar el 25è aniversari de la millor manera, la JONC va interpretar un programa anomenat “Vida”, amb obres de Britten-Berkeley, Toldrà, Bernstein i Stravinsky i pensat per gaudir amb plenitud de totes les possibilitats dels joves músics i músiques que conformen la JONC. Es tractava d’un concert especial amb una primera part en la que els protagonistes van ser els membres de la JONC Alevins (14-19 anys), que sota la direcció del Quartet Gerhard i la direcció escènica del coreògraf Cesc Gelabert, van protagonitzar un espectacle on els músics es movien per l’escenari mentre interpretaven ‘Mont Juic, suite de danses catalanes per orquestra’, de Benjamin Britten i Lennox Berkeley, i ‘Empúries-Sardana de concert’, d’Eduard Toldrà.

La segona part del concert va anar a càrrec de la JONC (19-25 anys), amb la direcció del director titular de la JONC, Manel Valdivieso, en primer lloc, del ‘Divertimento per orquestra’ de Benjamin Bernstein. Tot seguit, la batuta va passar a mans de Josep Pons, actual director artístic del Gran Teatre del Liceu i que va ser el primer director de la JONC, amb qui la orquestra va interpretar ‘Petruschka’, d’Igor Stravinsky.

El concert va congregar un gran nombre de personalitats polítiques i institucionals catalanes. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va ser qui va presidir l’acte. També hi era present l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, o la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz.

Projecte Home Catalunya vol agrair a la JONC, una vegada més, la seva gran implicació i la seva solidaritat, permetent destinar la recaptació íntegra del concert a l’ajuda de les persones amb problemes d’addiccions. Per tal d’apropar les dues entitats, uns dies abans del concert es va fer una trobada entre els músics de la JONC i un grup d’adolescents i joves de Projecte Home, amb una experiència d’intercanvi entre les realitats d’uns i altres.

El Concert Solidari de la JONC va comptar amb la col·laboració principal de Caixabank, gràcies a l’Obra Social “la Caixa”, i amb la Generalitat de Catalunya així com dels següents patrocinadors: Sadeca, Grup Bon Preu, Tecno Spuma, Fundació PortAventura, Construccions Sabater, Vertix, Finques Layes, Ribó Carrera, Anudal, Ecta-3 Anuncis i Grupo NetPC; i Ràdio 4 com a mitjà col·laborador.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.815938552085697&type=1&l=f7ef5ba636