La XII Jornada de Drogodependències se celebra per primera vegada de forma telemàtica

La XII Jornada de Drogodependències se celebra per primera vegada de forma telemàtica

Els passats divendres 20 i 27 de novembre va tenir lloc la XII Jornada de Drogodependències, una activitat organitzada anualment entre la Universitat de Barcelona i Projecte Home Catalunya i que té com a principal objectiu apropar el fenomen de les addiccions a la comunitat universitària.

A causa de les restriccions per la COVID-19, enguany la jornada es va celebrar per primera vegada de forma telemàtica, emetent-se en directe per YouTube. La participació va ser un èxit, amb més d’un centenar de persones que van seguir en directe tant la primera sessió com la segona.

La primera sessió, del 20 de novembre, va comptar amb la participació en la inauguració del degà de la Facultat de Psicologia, Dr. Antonio Solanas; de la presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; i de la secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Marta Cassany. En la taula rodona sobre ‘El fenomen complex de les addiccions’ hi van prendre part Lucía Goberna, responsable de Relacions Institucionals de Dianova Internacional; Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya; i Jordi Bernabeu, psicòleg de la Divisió de Salut Mental del CAS Bages de la Fundació Althaia-Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Va moderar la taula la Dra. Ana Adán, catedràtica del departament de Psicologia i Psicobiología Clínica de la Facultat de Psicologia i Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona.

En la segona sessió, del 27 de novembre, va tenir lloc la taula rodona ‘Abordatge de col·lectius en situació vulnerable’. La va moderar Roser Orriols, directora del programa de Drogodependències de la Diputació de Barcelona; i hi van participar la Dra. Lara Grau, psiquiatra i coordinadora de la Secció d’Addiccions i Patologia Dual del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Vall d’Hebron; Pilar Ros, tècnica de prevenció de Projecte Home Catalunya; i Manu Izquierdo, treballador social de l’Àrea d’Inserció Social, Reducció de Danys en Drogodependències i VIH-SIDA de la Fundació Salut i Comunitat.

Si te la vas perdre, pots veure aquí la Jornada de Drogodependències: