L’alcalde Xavier Trias visita l’ONG Projecte Home

L’alcalde Xavier Trias visita l’ONG Projecte Home

Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, juntament amb la Cristina Iniesta, Delegada de Salut, van visitar aquest matí el Centre que Projecte Home Catalunya té a Barcelona. Durant la visita han estat acompanyats per Antoni Castella i Contxita Solé, vicepresidents de la Fundació, Luis del Olmo, membre fundador de l’entitat, Oriol Esculies, director de Projecte Home, Sònia Font, directora del Centre de Barcelona i un grup de persones i familiars en tractament, voluntaris i terapeutes.

Projecte Home ha atès 308 persones i els seus familiars per drogodependències i altres addiccions residents a la ciutat de Barcelona, que correspon al 24% del total de persones ateses durant l’any 2011 als diversos centres d’atenció de l’entitat.

  • 88% són homes (12% dones).
  • La mitja d’edat és de 29 anys; suposant un 82% els majors de 23 anys (Perfil adult) i un 18% menors de 23 anys (Perfil adolescent-jove).
  • Substància principal de consum que motiva la demanda d’ajut (veure Gràfic 1).

L’entitat també disposa de 2 pisos de reinserció social al barri del Born (Ciutat Vella), així com desenvolupa diversos programes de prevenció a centres educatius i accions formatives i de sensibilització a la ciutat comtal.

L’alcalde ha pogut conèixer la realitat de les addiccions de primera mà a través de les persones que estan en tractament i les activitats que realitza Projecte Home al Centre de Barcelona, i que li ha transmès la necessitat de dotar de més respostes degut a l’increment de les demandes d’ajuda al municipi i d’una major col·laboració entre l’ajuntament i l’oenegé.

L’Alcalde Xavier Trias acompanyat de la Dra. Cristina Iniesta amb Oriol Esculies, Antoni Castella, Contxita Soler, Luis del Olmo, Sònia Font, Mercedes Galán, Antoni Bosch, Roser Viure i una representació de familiars, usuaris, voluntaris i treballadors de Projecte Home Catalunya.