L’exposició Tu tens la clau es reprèn a Falset

L’exposició Tu tens la clau es reprèn a Falset

Després de mesos aturada degut a la pandèmia de la COVID-19, l’exposició de prevenció i sensibilització Tu tens la clau reprèn a la Biblioteca Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa de Falset el seu itinerari previst al Camp de Tarragona.

Aquest dimarts 8 de setembre s’ha fet una petita inauguració de la mostra a la qual hi han assistit César López, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Falset; Marc Vernet, tècnic responsable l’Oficina Jove i del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Priorat; i Montserrat Bartolomé, directora de la biblioteca. Per part de Projecte Home hi eren presents Maria San Pedro, directora del Servei d’Atenció a les Addiccions de Tarragona-Terres de l’Ebre; i Anna Ollo, tècnica de l’àrea de Gestió de l’entitat.

L’exposició, elaborada i impulsada per Projecte Home Catalunya i coorganitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Central de Biblioteques de Tarragona, té com a objectiu conscienciar els més joves i el conjunt de la població sobre els riscos de l’abús de drogues.

Per abordar aquestes qüestions, l’entitat ha dissenyat una exposició que en lloc del missatge tradicional que posava el focus en els perills de les drogues, centra l’atenció en una sèrie d’aspectes fonamentals per al desenvolupament de la persona i que són claus per tal de construir una vida més plena, saludable i lliure de conductes de risc com ara l’abús de drogues.

Així, el format de l’exposició es basa en cinc portes que cal explorar per tal d’aprofundir en l’autoconeixement i que conviden a reflexionar a través de la interacció, oferint claus per obrir-les. Els temes que tracten cadascuna de les portes són les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació.

Tot i que se centra en un primer terme en els joves i les seves famílies, l’exposició vol arribar també al públic general per abordar conductes de risc sovint invisibilitzades perquè compten amb l’acceptació social, com ara l’abús del consum d’alcohol.