L’exposició Tu tens la clau tanca el seu cicle a les Terres de l’Ebre a la biblioteca de Gandesa

L’exposició Tu tens la clau tanca el seu cicle a les Terres de l’Ebre a la biblioteca de Gandesa

El passat dimarts 10 de desembre es va inaugurar a Gandesa l’última parada de l’exposició ‘Tu tens la clau’, un projecte que durant aquest 2019 ha recorregut un total de dotze biblioteques de les Terres de l’Ebre. Elaborada i impulsada per Projecte Home Catalunya i coorganitzada per la xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, l’exposició té com a objectiu conscienciar els més joves i el conjunt de la població sobre els riscos de l’abús de drogues.

A la inauguració a la Biblioteca de Gandesa – Dr. Ms. Joan B. Manyà Alcoverro hi van assistir l’alcalde de Gandesa, Carles Luz; la consellera del Consell Comarcal de la Terra Alta, Aida Castro; així com el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Bladé. Per part de Projecte Home, hi eren la presidenta del patronat, Conxita Solé; la membre del patronat, Imma Juan; i el director, Oriol Esculies.

L’exposició Tu tens la Clau serà a Gandesa fins passat festes i acabarà així un itinerari que ha recorregut les biblioteques dels següents municipis (per ordre de calendari): Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, Flix, Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Roquetes, Santa Bàrbara, Sant Jaume d’Enveja, Móra la Nova i Gandesa. En aquestes dotze biblioteques, milers de persones s’han pogut aproximar a una exposició que fa reflexionar sobre temes com ara les emocions, els valors o la comunicació, amb l’objectiu d’incidir en l’abús de les drogues o altres conductes de risc. També, centenars d’alumnes d’instituts de la zona han fet visites guiades en diferents biblioteques.

Per abordar aquestes qüestions, l’ exposició fuig del missatge tradicional que posava el focus en les drogues per centrar-se en una sèrie d’aspectes fonamentals per al desenvolupament de la persona i que són claus per tal de construir una vida més plena, saludable i lliure de conductes de risc com ara l’abús de drogues.

Així, el format de l’exposició es basa en cinc portes que cal explorar per tal d’aprofundir en l’autoconeixement i que conviden a reflexionar a través de la interacció, oferint claus per obrir-les. Els temes que tracten cadascuna de les portes són les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació.

A partir de la primavera del 2020, aquesta exposició tindrà continuïtat també de forma itinerant per diverses biblioteques del Camp de Tarragona.