L’Obra Social “la Caixa” dóna suport al Projecte Jove

L’Obra Social “la Caixa” dóna suport al Projecte Jove

En el marc de la convocatòria de “Lluita contra la pobresa i l’exclusió social 2015”, l’Obra Social “la Caixa” ha atorgat una ajuda econòmica de 24.000 euros al Projecte Jove, un programa terapèutic iniciat l’any 2001 per a joves i adolescents amb problemes relacionats amb el consum de drogues i en risc d’exclusió social. Aquesta col·laboració permetrà reforçar aquest programa, que es desenvolupa al centre de Montgat i que té com a objectiu reforçar el procés educatiu dels nois i noies i potenciar els seus propis recursos i habilitats personals.

El 2014, el Projecte Jove ha atès 105 nois i noies amb consum problemàtic de drogues. La mitjana d’edat dels joves i adolescents atesos és de 18,8 anys. En la majoria dels casos, el cànnabis és la substància principal de consum (73%), seguit de la cocaïna (10%) i l’alcohol (10%). Destaca també el fet que abans d’iniciar el tractament, un 58% dels usuaris del Projecte Jove havien abandonat els estudis.

La signatura del conveni de col·laboració entre les dues entitats ha tingut lloc aquest 8 de setembre amb la participació de Ferran Poca, director de Banca d’Institucions de “la Caixa”, i Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya.