L’Obra Social “la Caixa” i Projecte Home promouen la inserció laboral de les persones amb addiccions

L’Obra Social “la Caixa” i Projecte Home promouen la inserció laboral de les persones amb addiccions

L’Obra Social “la Caixa” i Projecte Home han signat un conveni de col·laboració per millorar la ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les persones amb addiccions i en risc o situació d’exclusió social. A través d’aquest acord, Projecte Home porta a terme un programa específic que té com a objectiu fer un major acompanyament i aconseguir una millora de les competències de les persones amb problemes de consum de drogues que estan realitzant tractament a l’entitat.

Les accions que és realitzen són entrevistes personalitzades per fer itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral, tallers de recerca de feina i cursos d’informàtica bàsica i avançada. A part, també es compta amb una sala d’estudis pels usuaris i un servei de post-seguiment. Un equip de treball format per una coordinadora, una tècnica d’inserció laboral i un professor d’informàtica s’encarrega de portar endavant aquest programa juntament amb el suport d’un grup de voluntariat.

Amb la crisi econòmica, han augmentat les dificultats d’inserció laboral per a les persones amb problemes de consum de drogues. La manca de feina és un dels principals obstacles per a la rehabilitació de les persones amb addiccions.

El director de banca d’institucions de “la Caixa”, Miquel Abril, i el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies.