L’OJC i Projecte Home s’uneixen en un nou projecte social i musical

L’OJC i Projecte Home s’uneixen en un nou projecte social i musical

El pati de l’Escola Valldeflors de Tremp ha acollit aquest dissabte 8 d’abril al migdia el concert que la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC ha dut a terme conjuntament amb un grup de persones usuàries del servei que  Projecte Home Catalunya té a Tremp.

El concert ha anat a càrrec de la formació de vents de l’OJC, l’anomenada Sporadik Brass. Els músics de l’OJC que hi han participat són Helio Garcia, trompeta; Jaume Aler, trompeta; Nicola Barreca, trompetes; Julio Gargallo, trompa; Guillem Domingo, trombó; i Jaume Giribet, tuba.

El concert forma part del projecte solidari i d’integració cultural i social ‘Drum Circle’ (Cercle de percussió) de l’OJC, un projecte que des de la música com a llenguatge universal vol fer arribar la orquestra a nous públics. En les setmanes prèvies, la orquestra i les persones usuàries de Projecte Home ja havien dut a terme dues activitats musicals, sota el guiatge de Pau Gimeno, en les quals les persones usuàries ja havien pogut entrar en contacte amb la orquestra participant-hi com a percussionistes.

La directora del Servei d’Atenció de les Addiccions de Projecte Home a Lleida, Sònia Font, ha valorat molt positivament l’activitat: “És una gran oportunitat per viure la música en primera persona i que permet a les persones en tractament d’addiccions guanyar confiança en si mateixes i aprendre a expressar-se d’altres maneres”.

Per part de l’OJC, el seu director, Alfons Reverté ha destacat el projecte global de caràcter social i pedagògic que, des de fa anys, impulsa l’Orquestra lleidatana per apropar la música a diferents tipus de públics, especialment, aquells que no hi tenen fàcil accés. En aquest sentit, l’OJC ha portat la música a escoles, a centres penitenciaris, a residències de gent gran o, entre d’altres, a col·lectius amb diversitat funcional i Alzheimer.

Eina cultural des del 2002

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer l’any 2002 amb l’impuls de la Diputació de Lleida i compta també amb el suport de l’Ajuntament de Lleida. L’OJC té com a objectiu ser una eina cultural al servei de tot el territori i facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. Alfons Reverté n’és el seu director titular i artístic.