Més de 5.000 beneficiaris dels programes de prevenció del 2016

Més de 5.000 beneficiaris dels programes de prevenció del 2016

Un total de 5.241 persones han participat en els programes de prevenció d’addiccions que Projecte Home Catalunya va dur a terme durant el 2016. L’entitat ha realitzat diverses formacions preventives en una quinzena de municipis catalans, destinades a tot tipus de públics.

El gruix de l’activitat han estat novament els programes de prevenció escolar. Més de 4.000 persones (entre alumnes, famílies i professorat) s’han beneficiat dels cursos que s’han fet en una tretzena de centres escolars d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’evitar o endarrerir el consum de drogues així com reforçar actituds alternatives al consum. Els cursos s’han realitzat a través de convenis amb diferents ajuntaments per actuar en escoles del municipi (El Masnou, Montcada i Reixac, Montgat, Tiana i Tremp) i acords amb la Fundació Escola Vicenciana a Barcelona, l’IES Valerià Pujol de Premià de Dalt i l’IES Agustí Serra i Fontanet de Sabadell. En l’apartat de prevenció escolar cal destacar també l’inici de la implementació del programa “Joc de claus”, que properament anirà prenent el relleu del programa “Entre Tots” amb un contingut actualitzat i adaptat a qüestions com les addiccions a les noves tecnologies.

D’altra banda, a través d’un acord amb la Diputació de Barcelona, s’ha format en matèria de drogodependències a tècnics municipals de Begues, El Papiol, Montmeló i Sant Vicenç de Montalt (en aquest municipi el curs està previst però encara s’ha de dur a terme). També s’ha treballat en prevenció adreçada a professionals amb els alumnes del màster de professorat de l’UPC i amb un equip de treballadors i treballadores de la Fundació Formació i Treball.

Per últim, aquest 2016 han augmentat també les accions de prevenció fetes a les comarques de Lleida pel Servei d’Atenció de les Addiccions situat a Tremp. Per primera vegada, s’ha fet curs per a professionals dels àmbits de l’ensenyament, social, la salut i el lleure del Pallars Sobirà, que ha tingut lloc a Sort i Esterri d’Àneu amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. A més, per segon any consecutiu s’ha fet una formació a 400 militars de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn.