Més de 70 persones corren contra les addiccions a la Cursa de la Mercè

Més de 70 persones corren contra les addiccions a la Cursa de la Mercè

Més de 70 corredors han participat aquest matí en una nova edició de la campanya ‘Corro x a les addiccions’, que aquesta vegada ha tingut lloc dins la tradicional Cursa de la Mercè. Entre aquests corredors hi havia usuaris de Projecte Home Catalunya a més de familiars, amics o voluntaris de l’entitat. Tots ells han completat els 10 quilòmetres de recorregut pels carrers de Barcelona portant la samarreta commemorativa d’aquesta campanya, que vol aprofitar la força de l’esport per fomentar els hàbits saludables i recordar que no es pot baixar la guàrdia davant el risc d’abús de drogues i altres conductes addictives. Entre les persones que han corregut contra les addiccions hi havia també dos càrrecs del Departament de Salut de la Generalitat: Antoni Mateu, secretari de Salut Pública, i Joan Colom, subdirector general de Drogodependències.

Després de ser present a la Cursa de la Mercè, la campanya ‘Corro x a les addiccions’ segueix promocionant-se en el marc de les curses populars. Com ha declarat Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya, l’objectiu és “insistir en la necessitat de reforçar els programes d’atenció i tractament de les addiccions, sobretot en un moment com l’actual, en el qual ens trobem amb un creixement de casos de persones en situació d’exclusió social”. Des de la primavera d’enguany, la campanya s’ha celebrat ja en diverses cites com ara la Cursa DIR Guàrdia Urbana o la Cursa BH 6.2 Milles de Montgat.

Projecte Home, entitat beneficiària de la Cursa de la Mercè 2013

Després d’acabar la cursa, Projecte Home ha rebut de mans de Maite Fandos, Tinent d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, el xec simbòlic que l’acredita com una de les entitats beneficiàries de la recaptació obtinguda amb les 17.000 inscripcions a la cursa d’enguany. Les altres entitats beneficiàries de la Cursa de la Mercè 2013 són: Arrels Fundació, l’Associació d’Ajuda als Afectats de Cardiopaties Infantils de Catalunya (AACIC), l’Associació per la Mediació Intercultural i Social amb Immigrants (AMISI), el Casal d’Infants, el Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona i la Fundació Pare Manel.

Més informació sobre la campanya aquí.

Mira les fotos de la cursa en el següent enllaç.