Mor Eric Broekaert, un dels màxims especialistes mundials en addiccions i comunitats terapèutiques

Mor Eric Broekaert, un dels màxims especialistes mundials en addiccions i comunitats terapèutiques

La setmana passada ens va deixar als 65 anys el doctor belga Eric Broekaert, un dels màxims especialistes mundials en el camp de les addiccions. Professor i director del departament d’Educació Especial de la Universitat de Gant, Broekaert era un reconegut expert en el tractament de les addiccions, especialment pel que fa a les comunitats terapèutiques. De fet, va ser ell qui va fundar el 1976 “De Kiem”, la primera comunitat terapèutica de Bèlgica.

Broekaert va participar en diversos projectes de la Unió Europea i de les Nacions Unides i va ser autor de nombroses publicacions científiques. Va ser també un dels fundadors i primer president de la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques (EFTC) així com un membre actiu dels simpòsiums EWODOR (Grup de Treball Europeu d’Investigació aplicada a les drogues). Precisament, poc abans de la seva mort Broekaert va ser l’encarregat de pronunciar la ponència inaugural de la 16a edició, que va tenir lloc a Roma.

Eric Broekaert era un amic de Projecte Home i va ser un dels coorganitzadors del simpòsium EWODOR que es va fer a Barcelona el 2011.