NDP La Taula del Tercer Sector alerta dels perills socials que pot comportar la nova retallada en Dependència

NDP La Taula del Tercer Sector alerta dels perills socials que pot comportar la nova retallada en Dependència

La Taula del Tercer Sector alerta dels perills socials que pot comportar la nova retallada en Dependència
La dràstica tisorada del govern de Rajoy, comparada amb altres partides dels pressupostos de l’Estat, demostra la seva escassa sensibilitat social


Barcelona, 2 de maig de 2013.- La Taula del Tercer Sector, de la qual en formen 4.000 entitats socials, alerta de les greus conseqüències socials i laborals que poden comportar la nova retallada de 1.108 milions d’euros que prepara el Govern Central. Una retallada que suposa una modificació en el model, eliminant drets fonamentals i destruint llocs de treball. Alhora, farà augmentar l’economia submergida.

Aquesta nova retallada suposa més pressió sobre les famílies afectades i sobre els usuaris que hauran de fer front a un major copagament del tot inassumible per alguns afectats.

Aquesta nova retallada comportarà, també, unes conseqüències indubtables per als cuidadors familiars i els cuidadors professionals que atenen a les persones amb un grau de dependència concret. Ja que s’intensifica la precarietat de la seva feina i les famílies rebran menys ajudes per poder fer front a la seva situació particular.

Aquesta mesura provocarà que milers de persones en situació de vulnerabilitat econòmica hagin de fer front a un cost que no podran assumir. Per tant, augmentaran les situacions de pobresa de persones dependents i de les seves famílies.

Pel què fa als nous usuaris que puguin entrar a rebre les ajudes, la Taula del Tercer sector lamenta que amb la nova retallada, els nous beneficiaris i els que ja reben algun tipus d’ajuda, hauran d’assumir un 5% més en forma de copagament. (un 50% més del què pagaven fins ara).

La Taula del Tercer Secor alerta, també, que durant els últims anys ja s’han quedat moltes persones sense atendre i que amb aquesta nova retallada encara hi haurà més famílies i usuaris que no cobraran mai cap tipus d’ajuda. Alhora, provocarà que milers de persones que actualment són reconegudes com a persones dependents, i perdin aquest reconeixement i el que això implica, com a mínim fins a finals del 2014, ja que el govern preveu una nova retallada de 168 milions pel 2014.

La Taula del Tercer Sector recorda els eixos fonamentals que defineixen aquesta
llei:

  • Acompliment dels seus terminis i finançament a parts iguals entre estat i Comunitats Autònomes.
  • La promoció de l’autonomia personal, que capacitin i empoderin les persones dependents.
  • L’impuls de la figura del gestor de cas com a un únic referent, per afavorir un treball integral amb la persona.
  • Un treball cooperatiu de col·laboratiu entre l’Administració de l’Estat, les autonòmiques i les locals.
  • La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització constituïda l’any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 32 federacions i agrupacions que representen prop de 4.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.

El Tercer Sector Social fa referència a aquelles entitats no governamentals i no lucratives que treballen en el camp social. Actualment, a Catalunya aquest sector inclou 7.500 entitats, representa un 2,8% del PIB, compta amb 245.000 voluntaris, dóna feina a 100.000 persones i presta serveis a 1,7 milions de persones.

Per obtenir més dades, declaracions, entrevistes o altres recursos, no dubteu a contactar amb:

Rai Barba
Taula del Tercer Sector
678 524 650 / 93 310 57 07
comunicacio@tercersector.cat
www.tercersector.cat
Segueix-nos a:
Facebook: facebook.com/tercersector.cat
i Twitter: @taula3sector