Professionals del sector de les addiccions participen en el “1r Debat sobre drogodependències” a Tremp

Professionals del sector de les addiccions participen en el “1r Debat sobre drogodependències” a Tremp

Diversos professionals que treballen amb les persones amb addiccions han participat aquest divendres 3 de juliol en el “1r Debat sobre Drogodependències: Realitats al Pallars”, un acte que s’ha celebrat per primera vegada i que ha permès que professionals del sector posessin en comú les seves experiències per tal d’analitzar conjuntament i des de diferents vessants la incidència i la situació actual de les drogodependències a les comarques del Pallars.

La regidora de Dona, Igualtat i Cohesió Social de l’Ajuntament de Tremp, Míriam Pla, ha inaugurat un acte que ha tingut lloc al Centre Cívic Tarraquet i que ha comptat amb una taula rodona moderada per Sònia Font, coordinadora del Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida de Projecte Home; en la qual hi han participat la Dra. Elia Schelover, psiquiatra coordinadora del CAS Hospital Comarcal del Pallars; Carlos Farré, agent dels Mossos d’Esquadra de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria de Tremp; i Xavier Coll, educador social dels Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Els diferents participants del debat han insistit en la importància de fer visible el fenomen de les addiccions a les comarques del Pallars per tal de poder-lo tractar com un problema de salut com qualsevol altre. En aquest sentit, s’ha fet especial menció al consum problemàtic d’alcohol, a les greus conseqüències familiars, socials i econòmiques que ocasiona i a les dificultats que molt sovint hi ha a l’hora de prendre consciència d’aquest problema. D’altra banda, s’ha recordat també la necessitat d’ampliar el treball en la prevenció de les addiccions com a forma més efectiva per anticipar-s’hi.

El debat ha servit també per a donar a conèixer el Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida de Projecte Home Catalunya, un espai creat a finals del 2014 amb l’objectiu d’oferir un servei de proximitat en el tractament de les addiccions a les persones de les comarques de Lleida i que en els seus primers sis mesos de funcionament ha atès a 50 persones.