Projecte Home amplia la seva acció a Catalunya amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”

Projecte Home amplia la seva acció a Catalunya amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”

L’ONG per les addiccions Projecte Home Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per tal d’apropar l’acció que ofereix l’entitat arreu de Catalunya. Aquest suport permetrà a Projecte Home oferir més i millor ajuda a les persones amb addiccions de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona.

Conxita Solé, presidenta de Projecte Home Catalunya; Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya; i Marc Simón, director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, han signat aquest dilluns 28 de setembre un conveni per valor de 100.000 euros per aplicar durant el 2015 i el 2016. L’acord farà possible ampliar i obrir nous punts d’atenció de les addiccions al llarg del territori català, incrementar el nombre de professionals i les hores d’obertura així com adequar els espais d’atenció al creixement de la demanda.

Amb aquests nous serveis es vol duplicar l’atenció a les persones arreu de Catalunya, amb especial atenció a aquelles amb menys recursos econòmics. Una major proximitat dels centres d’atenció permet també una millora del seguiment del tractament i un estalvi en el cost de temps i diners dels desplaçaments.

Ampliació i obertura de nous serveis

En primer lloc, el conveni servirà per reforçar el Servei d’Atenció a les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre. Des de finals de 2013 que aquest servei ja ofereix ajuda des d’un punt d’atenció situat a la ciutat de Tarragona i que ha atès des de la seva posada en marxa a més de 300 persones.

En la mateixa línia d’apropar l’atenció, des d’aquest mateix mes de setembre, el Servei d’Atenció a les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre s’amplia amb l’obertura d’una subdelegació a Tortosa, situada al Centre Cívic Ferreries (Plaça Mestre Monclús, 4) i creada en col·laboració amb l’ajuntament del municipi.

D’altra banda, el conveni permetrà també potenciar el Servei d’Atenció de les Addiccions a Lleida, un punt d’atenció que des de Tremp ofereix ajuda a les persones amb addiccions de les comarques lleidatanes, amb especial atenció a l’àrea pirinenca. Obert l’octubre del 2014 amb el suport de l’ajuntament del municipi, aquest servei ha atès més de 50 persones en aquests primers mesos.

Finalment, el conveni signat amb l’Obra Social “la Caixa” ha de servir també per impulsar la futura creació d’un nou servei d’atenció a les addiccions a les comarques gironines en els propers anys.

Aquest acord permet intensificar la col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu d’atendre persones en risc o situació d’exclusió. En aquesta línia, Projecte Home és una dels entitats que desenvolupa el programa d’integració laboral de l’Obra Social la Caixa”, Incorpora, a la província de Barcelona. Gràcies a aquest tipus d’aliances, Incorpora ha facilitat més de 100.000 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat a tot l’Estat.