Projecte Home atén 1.900 persones en un any, més que mai abans

Projecte Home atén 1.900 persones en un any, més que mai abans

Projecte Home Catalunya va presentar aquest divendres 1 de juliol l’Informe Anual de Drogues en relació a les persones ateses l’any 2015 per l’ONG a Catalunya, en un acte fet al Col·legi de Periodistes amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues (26 de juny). Al llarg del 2015 es van atendre 1.900 persones amb addiccions, la xifra més elevada en els vint anys de funcionament de l’entitat. El nombre d’usuaris ha seguit augmentant en aquests primers sis mesos de 2016 i a dia d’avui l’entitat té en tractament a 310 persones, 50 persones més que l’any anterior en aquestes dates.

Aquesta escalada de nous casos posa de manifest l’existència d’una problemàtica de drogues que no minva a Catalunya. La situació més greu afecta els programes residencials de Barcelona i Montcada i Reixac, amb llistes d’espera de tres mesos; i el menjador social de Montgat, obligat a limitar-ne l’accés.

Les entitats catalanes reclamen de fa anys el dèficit històric de places residencials a Catalunya, absolutament insuficients per a atendre tota la demanda de persones amb addiccions severes, de perfil multi-problemàtic, sense recursos i que requereixen una ajuda complerta i intensiva. “Ens trobem en una situació límit. Sentim una gran impotència de no poder acollir a tothom com es mereix. Reclamem més atenció per part dels governs i la societat. A Catalunya, calen molts més recursos per les drogodependències. La problemàtica, sovint invisible, continua afectant milers de famílies ”, reivindica Oriol Esculies.