Projecte Home incrementa la participació a l’ONU davant el greu problema mundial de les drogues

Projecte home catalunya

Projecte Home incrementa la participació a l’ONU davant el greu problema mundial de les drogues

La setmana del 12 de març tindrà lloc a Viena la 61a edició de la Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides, un esdeveniment anual en el que els governs de tot el món debaten i cerquen solucions al greu problema global de les drogues.

L’Asociación Proyecto Hombre, que agrupa totes les fundacions de Projecte Home de l’estat, exerceix com a ONG amb Estatus Consultiu Especial davant Nacions Unides.

I enguany, el proper dimarts 13 de març, encapçalarem una conferència d’alt nivell (Special Event) en el marc de la Comissió, organitzada conjuntament amb els governs d’Espanya i Grècia, l’Oficina de Nacions Unides per les Drogues i el Delicte, l’ONG grega KETHEA i més de vuit federacions internacionals i ONG, amb el títol “Posant Llum a la ciència de les Comunitats Terapèutiques” (vegeu programa).

Comptarem amb el Secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, el Sr. Mario Garcés, i amb grans experts internacionals, destacant el Dr. Gilberto Gerra, cap de Salut i Prevenció de Drogues de la ONU. L’acte serà coordinat per Oriol Esculies, que exerceix com a delegat internacional de l’Asociación Proyecto Hombre.

Durant la conferència es presentarà un manifest conjunt que dona veu a més de 900 organitzacions que atenen cada any a més de 700.000 persones amb addiccions a tot el món. La soprano basca Ainhoa Arteta serà l’encarregada de llegir el manifest. Aquest document defensa la necessitat de potenciar decididament els tractaments efectius de les addiccions a nivell mundial i fer-los accessible als col·lectius més vulnerables i en les regions més desfavorides. Encara avui 5 de cada 6 persones amb problemes de drogues no tenen accés a tractament.

Al mateix moment, es farà públic el disseny d’un ambiciós estudi internacional en aliança entre l’ONU, Proyecto Hombre i KETHEA per a conèixer millor els factors que agreugen l’addicció, així com estudiar l’efectivitat de les Comunitats Terapèutiques per als perfils més greus.