Projecte Home obre un nou punt d’atenció de les addiccions a Tortosa

Projecte Home obre un nou punt d’atenció de les addiccions a Tortosa

Projecte Home Catalunya ha obert a Tortosa un nou servei destinat a l’atenció, el tractament i la reinserció social de les persones amb problemes d’addiccions. El nou punt d’atenció treballa en el tractament de tot tipus de drogodependències, amb especial incidència en els problemes amb l’alcohol, així com altres conductes addictives.

La presentació del servei s’ha fet aquest dilluns 9 de novembre al Centre Cívic Ferreries en una roda de premsa amb la participació de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director del Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies; el president de l’Associació de Voluntaris de “la Caixa” a les Terres de l’Ebre, Herme Jaques; la tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les Persones, Ana Algueró; i el regidor de barri, Emili Lehmann.

El servei s’ha creat per apropar l’atenció a les persones amb problemes d’addiccions de les Terres de l’Ebre, especialment per a aquelles amb més dificultats econòmiques, i compta amb diferents línies d’actuació com ara l’orientació i diagnòstic per a adolescents i adults, el tractament en règim ambulatori, l’assessorament a familiars o la derivació a altres programes de tractament. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, aquest nou espai se situa al Centre Cívic Ferreries (Plaça Mestre Monclús, 4) i té un telèfon d’assessorament i informació: 977.216.383.

Atenció directa a les Terres de l’Ebre

El nou punt d’atenció a Tortosa de Projecte Home forma part del Servei d’Atenció a les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre, que des de finals de 2013 és present a les comarques tarragonines amb un centre situat a Tarragona que ha atès a més de 300 persones fins al moment. Tot i així, l’especificitat pròpia de les comarques de les Terres de l’Ebre ha empès a l’entitat a obrir la nova delegació a Tortosa, que té com a objectiu atendre més i millor a les persones amb problemes d’addiccions de la zona així com els seus familiars. Una major proximitat del servei facilita una millora del seguiment del tractament així com un estalvi en el cost de temps i diners dels desplaçaments.

L’obertura del nou servei de Projecte Home a Tortosa també ha comptat amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” a través d’un conveni de col·laboració que afavoreix l’extensió de l’ONG arreu del territori català. De la mateixa manera, el Servei d’Atenció a les Addiccions a Tarragona-Terres de l’Ebre ha tingut durant aquests dos primers anys d’existència el suport clau d’institucions com la Fundació PortAventura, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

La presència de Projecte Home a les Terres de l’Ebre concorda amb les línies estratègiques de l’entitat per als propers anys, que prioritzen l’atenció a les persones més vulnerables i la millora de l’accessibilitat al conjunt de Catalunya.