Projecte Home participa a l’11è Congrés Internacional Científic d’Addiccions a l’Iran

Projecte Home participa a l’11è Congrés Internacional Científic d’Addiccions a l’Iran

Les Nacions Unides van convidar a Projecte Home a participar entre el 13 i el 15 de setembre a l’11è Congrés Internacional Científic d’Addiccions, un esdeveniment que es fa anualment a Teheran, la capital de l’Iran, i que es tracta del congrés més rellevant de la regió en matèria d’addiccions. Organitzat pel govern iranià i les principals organitzacions que treballen en el sector de les addiccions del país, en el congrés hi col·labora també l’Oficina de Drogues i Delicte de les Nacions Unides (UNODC), institució que va convidar a assistir-hi i participar-hi a Projecte Home.

L’Iran és actualment el segon país del món amb més consumidors d’heroïna després dels EUA. El país limita en la seva zona est amb Afganistan, productor del 85% de l’opi de tot el món. Això fa que l’Iran sigui un corredor del tràfic de drogues que uneix l’Afganistan amb els països occidentals.

Tenint en compte la seva experiència en el tractament i la prevenció de les addiccions, Projecte Home va participar en aquest congrés per traslladar-hi el model d’èxit que s’ha seguit a Espanya en els darrers trenta anys. El director de Projecte Home Catalunya i delegat internacional de l’Asociación Proyecto Hombre, Oriol Esculies, va ser l’encarregat de dur a terme dues ponències en un esdeveniment que va reunir més de 1.000 persones que treballen en el camp de les addiccions. La primera ponència, sobre les mesures d’intervenció en tractament, prevenció i sensibilització de les addiccions, amb atenció especial a col·lectius com ara els adolescents, les dones, les persones recluses o bé les persones amb patologia dual. La segona ponència va consistir en els programes específics de prevenció i tractament de les addiccions que duu a terme Projecte Home amb joves i adolescents.

Pots veure aquí un vídeo de la participació al congrés (Agència Efe):