Projecte Home participa a la 59a Sessió de la Comissió de Drogues de les Nacions Unides

Projecte Home participa a la 59a Sessió de la Comissió de Drogues de les Nacions Unides

Projecte Home ha participat aquest dijous 17 de març a la 59a Sessió de la Comissió de Drogues de les Nacions Unides (CND), que s’està celebrant a Viena entre el 14 i el 22 de març. Tot i que aquesta sessió es fa una vegada l’any, la d’aquest 2016 té una importància especial ja que serveix de preparació de l’UNGASS 2016, la Sessió Especial de l’Assemblea de les Nacions Unides que tindrà lloc a Nova York el pròxim mes d’abril i que té com a missió decidir les polítiques de drogues a seguir a nivell mundial durant els propers anys.

Durant la CND, Projecte Home ha intervingut en un dels ‘Side-Events’ que hi tenen lloc. Ho ha fet a través de l’organització estatal Asociación Proyecto Hombre, una de les tres entitats que ha participat en la taula “Drug treatment in Southern Europe: providing solutions in times of crisis”, conjuntament amb Kethea (Grècia) i Dianova International. Aquesta taula, presentada per Gilberto Gerra, cap de prevenció de drogues i salut de l’Oficina de Drogues i Delicte de les Nacions Unides (UNODC), ha debatut sobre el tractament de les addiccions en un context de crisi a Espanya, Eslovènia, Grècia, Itàlia i Portugal, adreçada a tots els representants de la CND, de l’UNODC així com membres de diverses ONG presents en aquesta 59a sessió.

El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, ha participat en aquesta taula com a delegat internacional de Proyecto Hombre. L’objectiu era parlar sobre com les organitzacions que treballen en l’àmbit de drogues han hagut d’oferir respostes per fer front a les conseqüències de la crisi en les persones amb addiccions. “L’alt nivell d’atur a Espanya ha complicat encara més les possibilitats de reinserció laboral de les persones amb addiccions i això ha obligat a crear mesures que propiciïn més oportunitats laborals pels nostres usuaris”, ha explict Oriol Esculies.

Des de 2007, l’Asociación Proyecto Hombre és ONG de caràcter consultiu especial davant el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC) i membre del Comitè d’ONG de Viena (VNGOC).