Projecte Home participa a la 60a Sessió de la Comissió de Drogues de les Nacions Unides

Projecte Home participa a la 60a Sessió de la Comissió de Drogues de les Nacions Unides

Projecte Home ha participat del 13 al 17 de març en la 60a Sessió de la Comissió de Drogues de les Nacions Unides (CND), un esdeveniment que té lloc cada any a Viena i que debat les polítiques de drogues a nivell mundial. L’Asociación Proyecto Hombre (APH), de la que forma part Projecte Home, hi pren part com a entitat amb Estatus Consultiu Especial davant el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC). Hi han assistit Luis Bononato, president de l’APH; Elena Presencio, directora de l’APH; Oriol Esculies, delegat internacional de l’APH i director de Projecte Home Catalunya; i Carla Martos, membre de suport tècnic de la delegació internacional.

La participació en aquesta 60a edició ha estat especial perquè per primera vegada s’ha presentat una declaració escrita davant la Comissió. D’aquesta manera, s’ha llegit als diversos Estats representats al plenari un text inspirat en la Declaració de Mallorca, basada en l’eficàcia de les comunitats terapèutiques com a mètode de rehabilitació i reinserció de les persones amb addiccions i adoptada el desembre de 2016 en el marc del V Institute de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques, organitzat per Projecte Home i en el qual van participar-hi més de 150 experts de 26 països diferents.

“Les principals ONG presents a la CND instem a les Nacions Unides a encarar els problemes de drogues a totes les regions del món des d’una perspectiva més integral, no només ocupant-se de la lluita contra els cultius i el tràfic il·lícit de drogues sinó apostant més per la prevenció i el tractament de les addiccions des d’un enfocament de salut pública, menys criminalitzador de les persones amb addiccions”, ha assenyalat Oriol Esculies.

En la CND, entre d’altres accions, també s’ha participat en un acte sobre “La versatilitat de les comunitats terapèutiques”, coorganitzat amb altres ONG del sector de les addiccions que treballen en països del sud d’Europa.