Projecte Home participa en una formació en addiccions de les Nacions Unides per alts càrrecs del govern d’Afganistan

Projecte Home participa en una formació en addiccions de les Nacions Unides per alts càrrecs del govern d’Afganistan

Projecte Home va participar recentment a València i Alacant en la formació en programes d’atenció i tractament de les addiccions a alts càrrecs del govern d’Afganistan. L’acció la va liderar l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC), que va escollir la ciutat de València com a seu principal d’una formació en la qual van participar-hi responsables de la Direcció de Reducció de la Demanda del Ministeri de Salut Pública d’Afganistan així com directors de centres de tractament d’addiccions d’aquest país.

En la sessió d’inauguració, en la qual hi havia la coordinadora global de Projectes de Tractament de la UNODC a Viena, Elisabeth Sáenz, entre d’altres, es va destacar la importància d’Afganistan com a principal productor d’opi i com l’ús problemàtic dels opiacis ha augmentat de forma considerable els darrers anys, afectant a un 8% de la població entre 15 i 64 anys.

Part de la formació dels responsables afganesos es va basar en el disseny de protocols d’actuació orientats a la rehabilitació i la reinserció de les persones en tractament a l’Afganistan. Per això, durant la setmana els professionals van visitar els centres de Projecte Home a València i a Alacant, entre d’altres entitats del sector.