Projecte Home presenta la nova campanya solidària davant la presidenta del Parlament

Projecte Home presenta la nova campanya solidària davant la presidenta del Parlament

Parlament de Catalunya, 22 de novembre 2012 -. A pocs dies de les eleccions al Parlament de Catalunya, l’ONG Projecte Home va ser rebuda en audiència per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i va presentar la nova campanya solidària de l’entitat que té per objectiu recordar a la societat que continuï lluitant contra l’abús de les drogues a Catalunya, alhora que recaptar fons a través d’un calendari de 2013 i la Festa Solidària al Teatre Victòria de Barcelona el proper 3 de desembre.

La venda del calendari a 3€ és una nova via de finançament per a continuar ajudant tots els catalans i catalanes que pateixen una addicció. L’original calendari ha comptat amb la participació de 365 testimonis i té per lema “2013 Junts, cada diaCada dia de l’any correspon a una persona que ha volgut donar la cara per a combatre les addiccions a Catalunya. Són 365 dies per estar al costat dels qui pateixen una addicció, per a promoure que la societat catalana no abusi de l’alcohol i d’altres drogues, per a prevenir l’abús de les drogues a les escoles i per a donar les gràcies a tots els coŀlaboradors. El calendari es posarà a la venda a partir del 3 de desembre, coincidint amb la III Festa Solidària de Projecte Home al Teatre Victòria de Barcelona. Soŀliciteu-lo ainfo@projectehome.org, al telèfon 93 298 98 75, a la pàgina www.projectehome.cat, als Centres de Projecte Home i a la llibreria de la Diputació de Barcelona a Av. Diagonal 393 (Edifici Can Serra).

A la imatge, d’esquerra a dreta: Marta Berenguer, Josep Oliva, Oriol Esculies, Núria de Gispert, Antoni Castella, Francesc Xavier Garcia, Mª Elena Pérez i Pedro García. Fotografia de Daniel Herrero.

A l’audiència amb la presidenta del Parlament van assistit Antoni Castella i Oriol Esculies, president i director de Projecte Home respectivament,  acompanyats pels coŀlaboradors de la iniciativa: Francesc Xavier Garcia, alcalde de Montgat, Mª Elena Pérez, alcaldessa de Montcada i Reixac, Josep Oliva, Diputat delegat de la Diputació de Barcelona i Marta Berenguer, imatge principal de la campanya. El calendari té el patrocini del Club Rotary de Barcelona i ha estat elaborat solidàriament per Doctor Magenta.

_____________________________________________________________

PROPOSTES ALS GRUPS POLÍTICS

En el que portem d’any 2012, Projecte Home ha atès 1.102 casos, majoritàriament amb addicció a la cocaïna, alcohol i cànnabis (dades entre 1 de gener i 31 d’octubre). En el mateix període de l’any anterior 2011, en van ser 1.106. Aquesta xifra il·lustra com el fenomen de l’abús de drogues continua plenament present entre nosaltres.

Per aquest motiu, l’entitat va informar a la presidenta que convé no abaixar la guàrdia en la lluita contra les addiccions i li anuncià que passades les eleccions traslladarà als grups polítics que obtinguin representació al Parlament de Catalunya un conjunt de propostes que ajudin a prevenir, atendre i combatre les addiccions a Catalunya. Algunes d’aquestes propostes ja es lliuraren als caps de llista durant les anteriors eleccions autonòmiques de 2010 i convé que es mantinguin (veure propostes 2010 a http://www.projectehome.cat/cat/que-fem/accions-de-sensibilitzacio/ ). Entre elles:

  • la necessitat de garantir les ajudes als programes eficaços d’atenció i tractament de les drogodependències, especialment dels que atenen les persones més excloses i sense recursos
  • la creació de més serveis per a adolescents amb consum problemàtic de drogues
  • la dotació al territori de més places residencials per adults amb addiccions severes
  • la promoció de més programes d’inserció sociolaboral de col·lectius amb vulnerabilitat
  • la conscienciació als mitjans de comunicació en el tractament responsable i curós sobre el fenomen de les drogues
  • l’increment de la desgravació fiscal de particulars i empreses que fan donatius i mecenatge

_____________________________________________________________

III FESTA SOLIDÀRIA DE PROJECTE HOME

Dilluns, 3 de desembre a les 20:00h-. Projecte Home Catalunya celebrarem al Teatre Victòria (Av. Paral·lel 67-69, Barcelona) la tercera edició de la festa solidària anual per a sensibilitzar envers les addiccions i recaptar fons pels diversos projectes que l’entitat desenvolupa a Catalunya. Esperem arribar a les 1.000 persones.

Entre d’altres actuacions, comptarem amb la participació del grup de GOSPEL VALLÈSconjuntament amb la cantant nord-americana Monica Green. L’espectacle serà conduït pelshowman Toni Cano i amb la presència d’en Luis del Olmo. Amb l’entrada es participa en un sorteig de fantàstics regals.

Entrades a info@projectehome.org o 93 298 98 75 (donatiu: 10€ / La Caixa 2100-3831-71-0200043846). Pels qui no puguin assistir, també es pot col·laborar a través de la Fila Zero.