Projecte Home també és nom de Dona

Projecte Home també és nom de Dona

Avui, Dia de la Dona Treballadora, Projecte Home Catalunya es vol solidaritzar amb una jornada que denuncia la desigualtat de drets entre homes i dones que existeix en la nostra societat. Una desigualtat que es fa encara més manifesta en les dones que tenen problemes d’addiccions.

El passat 2017, tan sols el 17% de les persones en tractament a Projecte Home eren dones. Una xifra que sabem que no es correspon a l’abast real d’aquesta problemàtica entre homes i dones al nostre país. Les càrregues familiars que suporten les dones, el major estigma social que suposa per a una dona patir una addicció o bé la falta de programes d’atenció específics per a aquest col·lectiu. Motius que expliquen aquesta situació i que ens fan pensar que, entre tots i totes, hem de fer més esforços per afavorir l’accessibilitat de les dones als programes de tractament de les addiccions.

Aquests dies celebrarem als nostres diversos centres i programes el Dia de la Dona Treballadora, per posar en comú amb tots els nostres usuaris i usuàries el llarg camí que queda encara per fer.

Perquè encara que pugui no semblar-ho.. Projecte Home també és nom de Dona i per això hem fet aquest manifest.