Quinzena trobada a l’Escola Judicial de Barcelona amb els futurs jutges i jutgesses

Quinzena trobada a l’Escola Judicial de Barcelona amb els futurs jutges i jutgesses

Usuaris, familiars i professionals de Projecte Home van participar el passat dimarts 11 de febrer en la trobada anual a l’Escola Judicial de Barcelona amb més d’una trentena de joves jutges i jutgesses que estan finalitzant la seva formació en aquest centre. Aquesta va ser ja la quinzena edició d’un acte que té com a objectiu apropar el fenomen de les addiccions a les noves promocions de jutges i jutgesses i en la qual Projecte Home Catalunya hi participa representant a l’entitat d’àmbit estatal, l’Asociación Proyecto Hombre.

La trobada va començar amb una presentació sobre les dades actuals de consum de drogues a Espanya i una explicació sobre quina és l’activitat de l’Asociación Proyecto Hombre, a càrrec del seu president, Luis Manuel Flórez. Seguidament, l’alumnat es va dividir en dos tallers en els quals els usuaris i familiars assistents van explicar les seves experiències personals als joves professionals de la justícia. La voluntat d’aquests tallers és que els futurs jutges i jutgesses coneguin de prop persones que han patit problemes d’addiccions per tal que els serveixi en el futur per valorar resolucions alternatives en aquest tipus de problemàtiques.

L’Escola Judicial de Barcelona acull els jutges i jutgesses de tot l’Estat espanyol que han guanyat una plaça en oposicions i que, durant un any, es preparen en aquest centre a l’espera de començar a exercir els seus càrrecs. La trobada a l’Escola Judicial es porta a terme des de 1999 i al llarg de tots aquests anys ha ajudat a centenars de jutges i jutgesses de tot l’Estat a conèixer de més a prop el fenomen de les addiccions i les persones que les pateixen.

Mira aquí les fotos de l’acte a l’Escola Judicial