Renovació un any més del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”

Renovació un any més del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”

En un acte celebrat al Palau Macaya de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa” i Projecte Home Catalunya han renovat un any més la participació de l’ONG en el programa Incorpora. Serà el setè any consecutiu que Projecte Home forma part d’aquesta xarxa en la qual les entitats i les empreses socialment responsables treballen conjuntament per afavorir la inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió social. Al llarg de tots aquests anys, centenars d’usuaris amb dificultats per a trobar feina han aconseguit un lloc de treball mitjançant aquesta intermediació.

Aquest passat 2017, a través de l’Incorpora, Projecte Home ha atès a un total de 122 persones amb l’objectiu de millorar les seves possibilitats d’inserció al mercat laboral. 50 persones han trobat feina mitjançant aquestes accions d’intermediació i, d’altra banda, s’ha visitat a 53 persones per tal d’incentivar la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social.

L’atenció a les persones usuàries en recerca de feina que es porta a terme a Projecte Home consisteix en diverses accions entre les quals hi ha el disseny d’un itinerari formatiu-laboral personalitzat, l’acompanyament i el seguiment tant individual com grupal durant el procés o els cursos per adquirir habilitats prelaborals.

La inserció laboral de les persones amb addiccions és un dels principals factors de protecció en la rehabilitació de les drogodependències. Per això es manté la col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” i es desenvolupen altres projectes com ara la creació de llocs de treball dins la pròpia entitat amb iniciatives com la botiga Roba Amiga.