Segueix en directe la intervenció de Projecte Home al Fòrum d’Alt Nivell de les Nacions Unides en matèria de drogues

Segueix en directe la intervenció de Projecte Home al Fòrum d’Alt Nivell de les Nacions Unides en matèria de drogues

Projecte Home intervindrà el proper dijous 13 de març al Fòrum d’Alt Nivell de la 57a Comissió d’Estupefaents de les Nacions Unides (CND), un acte que tindrà lloc a la seu de l’organisme a Viena. El director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies, que parlarà com a representant de l’Asociación Proyecto Hombre al Consell Econòmic i Social de l’ONU, serà un dels ponents del ‘Briefing Society Hearing and Scientific Consultation’, un espai que comptarà amb la presència d’alts càrrecs governamentals i que donarà veu també a tres membres d’organitzacions no governamentals. Entre els alts mandataris destaquen els noms de la reina Silvia de Suècia; Jan Eliasson, vicesecretari general de l’ONU; Nora Volkow, directora general del National Institute on Drug Abuse (NIDA) dels EUA; Sergey Lavrov, ministre d’afers exteriors de Rússia; Khaled Abdel Rahman, president de la 57a CND i ambaixador permanent d’Egipte a l’ONU; i Yury Fedotov, director executiu de l’Oficina de Drogues i Delicte de les Nacions Unides (UNODC). (veure programa complet)

L’Asociación Proyecto Hombre ha estat una de les organitzacions no governamentals convidades a participar en aquest esdeveniment. La celebració del ‘Briefing Society Hearing and Scientific Consultation’ servirà per contribuir a les deliberacions de la CND i a les preparacions d’una sessió especial de l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2016.

Pots seguir en directe la intervenció d’Oriol Esculies a través d’aquest enllaç. (Dijous 13 de març a partir de les 13.00h)

La CND és una reunió anual entre tots els estats membres de les Nacions Unides per debatre i arribar a acords en les polítiques de drogues a nivell internacional. Per la seva banda, el Fòrum d’Alt Nivell de la CND se celebra només de manera extraordinària i reuneix a alts mandataris dels estats membres. Enguany serà la tercera ocasió que se celebra aquest Fòrum després de les sessions de 2003 i 2009. L’Alt Nivell d’aquesta 57a CND té com a objectiu avaluar l’aplicació de la Declaració Política i Pla d’Acció Internacional sobre drogues aprovada durant l’edició 2009 i vigent fins el 2019.

La CND s’estendrà del 13 al 21 de març. A banda de les negociacions entre els estats membres de l’ONU per arribar a acords globals hi tindran lloc també sessions a part amb la participació de diferents agències governamentals i organitzacions no governamentals.