Tarragona acull el 2nd Workshop de Planet Youth, un programa de prevenció de drogues basat en un exitós cas islandès

Tarragona acull el 2nd Workshop de Planet Youth, un programa de prevenció de drogues basat en un exitós cas islandès

Els propers dimarts 17 i dimecres 18 d’abril, Tarragona acull el 2nd Workshop de Planet Youth, un programa de prevenció de drogues en el qual hi participen més de 30 ciutats europees, sent Tarragona la única ciutat de l’Estat espanyol que en forma part. El Planet Youth deriva del Youth in Iceland, un exitós programa islandès de prevenció de drogues que es va començar a aplicar el 1998 i que al llarg dels anys ha aconseguit reduir de manera dràstica el consum de drogues (alcohol, cànnabis i tabac) entre els adolescents del país mitjançant un abordatge comunitari i de promoció d’alternatives d’oci saludable.

Els bons resultats aconseguits a Islàndia van despertar l’interès per una iniciativa basada en l’evidència científica i que s’aplica ja a nivell internacional amb l’impuls de científics islandesos, la ciutat de Reykjavik i l’ECAD (Ciutats Europees contra les drogues). En aquests moments, es tracta del programa de prevenció d’addiccions en adolescents més gran a Europa.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest programa, l’Ajuntament de Tarragona i el Centre Islandès d’Investigació i Anàlisi Social (ICSRA), organitzen el 17 i 18 d’abril el 2nd Workshop de Planet Youth, una activitat dirigida a professionals de diferents àmbits interessats en la prevenció del consum de drogues i la promoció de la salut d’infants i adolescents.

El workshop tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili, col·laboradora de l’esdeveniment, a l’Aula Magna Campus Catalunya, i comptarà amb la participació de diversos ponents i experts d’àmbit estatal i internacional.

Més informació i inscripcions