Una setmana pel XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques

Una setmana pel XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques

La ciutat de Málaga acull de l’11 al 14 de març el XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques. Organitzat per la Federació Europea de Comunitats Terapèutiques (EFTC) i l’Asociación Proyecto Hombre, el congrés comptarà amb més de 300 persones inscrites i nombrosos experts internacionals en l’àmbit de les comunitats terapèutiques i les addiccions.

Amb el lema “Promovent un model integrador”, aquest congrés se centrarà en tres grans eixos: el debat i la reflexió sobre bones pràctiques en les comunitats terapèutiques, el treball adaptat a grups específics (adolescents, reclusos, persones amb patologia dual…) i l’abordatge educatiu i l’entrenament en habilitats socials i artístiques a les comunitats.

La part central del congrés començarà el dijous 12 de març amb la conferència inaugural amb el títol “Educar: una responsabilidad de todos” a càrrec del prestigiós filòsof José Antonio Marina. Hi participaran experts de diversos països europeus i també americans entre els quals destaquen George De Leon, reconeguda autoritat mundial en comunitats terapèutiques i membre del National Development and Research Institutes (NDRI); Igor Koutsenok, director de Prevenció, Tractament i Rehabilitació de l’Oficina de les Nacions Unides per la Droga i el Delicte; Gabriel Mejía, fundador de la Fundación Hogares Claret; o Anthony Gelarmino, president de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques.

Consulta el programa oficial i el llibre de ponències del XV Congrés Europeu de Comunitats Terapèutiques.